thread top ad

Collapse

Announcement

Collapse

READ BEFORE REGISTERING SO YOUR ACCOUNT WORKS

In order for your account to be activated INSTANTLY, your PayPal email MUST MATCH THE EMAIL YOU USE TO REGISTER YOUR ACCOUNT ON THIS FORUM!! If your PAYPAL email address differs from your FORUM email address, your account will have to be activated MANUALLY when a customer service agent gets around to it.

I realize this sucks, and I do apologize.
See more
See less

[SOLVED]820-3437-B Green/Amber Light no fan

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • wrbailey
    replied
    You'll be proud Louis... I had to use my brain! Haha.

    Replaced u7501 twice. 5v was not showing up either time (1.7v.) The chip was getting hot... I finally took diode measurements of all the pins on the board where the U7501 goes. I figured out the 3.3 lines were shorted to ground by Q7560. I replaced that and the short went away. Replaced the U7501 one more time and fan spins and passes ASD and boots, etc...

    Thanks again for all your help and your "teaching" moment. The forum is an awesome resource and I hope you and Duke and all the other contributors stick around for quite a while!

    On a side note, if you read this post. Do you still offer the week of training/teaching in your NYC office? I'd still be interested in that...

    Thanks!

    Will Bailey

    Leave a comment:


  • wrbailey
    replied
    Ha. Thanks. Any tips on replacing the U7501? Pretty much just like an ISL/u7000?

    Leave a comment:


  • larossmann
    replied
    Ding ding ding.

    Leave a comment:


  • wrbailey
    replied
    PIN 23 - 8.57V
    PIN 12 - 3.4V

    So I am going with bad U7501.

    It does look as though U7501 creates PP5V_S4RS3 as well... does it go to the i/o board for USB power?

    Leave a comment:


  • larossmann
    replied
    Before we get to troubleshooting PP5V_S5 missing, let's go over PP5V_S4RS3: it's your job to tell me why that rail's creation has nothing to do with the I/O board.

    Onto PP5V_S5, which is main issue.

    1) Is U7501 receiving 8.4v on pin 23? This is required to power the chip. If 8.4v is NOT on pin 23, blown internal board via/trace. Fix with wire.
    2) Is U7501 receiving 3.3v on pin 12? This SMC_PM_G2_EN signal tells the chip after it has turned on, that it should enable the PP5V_S5 rail. If not, then perhaps U7501 is bad and pulling it down, OR SMC is not creating it. Bad SMC perhaps.

    If answers are both yes, then it's time to figure out why PP5V_S5 is low. You have ruled out a short to ground, which means bad chip. Replace U7501.

    Leave a comment:


  • wrbailey
    started a topic [SOLVED]820-3437-B Green/Amber Light no fan

    [SOLVED]820-3437-B Green/Amber Light no fan

    2013 Air board1.4ghz

    Green Light/Switches to amber, no fan.

    All rails present up to PP5V_S5 which measures at 1.72V

    diode measurement at pp5v_s5 is 0.438

    Checked around U7501 and it all "looks" fine. No obvious liquid damage to board.

    PP5V_S4RS3 is next on the power rails, but doesn't that come from the I/O board? it is 0V (diode 0.421).

    Known working I/O board, measures fine on another board.

    Any help or ideas?

thread bottom ad

Collapse
Working...
X