thread top ad

Collapse

Announcement

Collapse

READ BEFORE REGISTERING SO YOUR ACCOUNT WORKS

In order for your account to be activated INSTANTLY, your PayPal email MUST MATCH THE EMAIL YOU USE TO REGISTER YOUR ACCOUNT ON THIS FORUM!! If your PAYPAL email address differs from your FORUM email address, your account will have to be activated MANUALLY when a customer service agent gets around to it.

I realize this sucks, and I do apologize.
See more
See less

820-3437 fan going nuts

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    I ran techtools PRO but no sensor errors, i really want to get to the bottom of this so i will get hwmonitor and run that too.

    thanks

    Comment


    • #17
      ok ran asd and got many errors.

      SMC 0x0 -- smc critical sensor
      Temperature (THSP) -- Thunderbolt Proximity (test #1)
      Temperature (TM0P) -- MLB top side
      Temperature (TW0P) -- Airport proximity
      Temperature (Tm0P) -- Memory proximity

      Comment


      • #18
        Check PP3V3_S5_AVREF_SMC presence first.

        Comment


        • #19
          its not there. this is s5 line? so even with charger it should be readable?

          Comment


          • #20
            Check U5110 voltages.
            AVREF is required for A/D converters from SMC.
            If no present, all sensors cannot be properly read...

            Comment


            • #21
              now voltages are present on u5110 but no fan spin no boot. i was probing around on u7100. i might of accidentally bridged pin 12-11? could this be the cause?

              Comment


              • #22
                i got 3.4v on ppbus now? I also notice R7122/R7121 is both dead and there is big hole in R7105 i replace and it burnt again!?
                Last edited by gadgetfix; 12-12-2018, 01:10 AM.

                Comment


                • #23
                  Why didn't think you why R7105 got burnt???
                  I bet U7100 is fried.
                  Check C7105, just in case.
                  Also check Q7130 before power up the board again.

                  Comment


                  • #24
                    i change u7100 again same issue resistors burnt
                    how to check q7130? just see if short?

                    Comment


                    • #25
                      ok got booting again everything is good. replaced isl and resistors that were blown. good news is the u5110 has pp3v42_g3h coming in now and also its shooting out 3.3v from pin 8
                      i will wash and retest board in machine? is it normal that out side machine board only with charger only and NOTHING connected - the fans run 100%?

                      Comment


                      • #26
                        still spinning up. after boot

                        Comment


                        • #27
                          Fan will go high if trackpad is not connected.
                          Palm rest temperature sensor is not detected.
                          Run ASD again, if needed...

                          Comment

                          thread bottom ad

                          Collapse
                          Working...
                          X