thread top ad

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

820-00165 green/orange light, no fan spin. SMC bypass works!

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 820-00165 green/orange light, no fan spin. SMC bypass works!

    Hi there!

    Have 820-00165 green/orange light, no fan spin. SMC bypass works. Was pretty corroded in some places. thought i'd try my luck with the ultra sonic but same issue
    So must be a sensor as I understand it?

    thanks!

  • #2
    I should mention, before it died the customer told me that it would only work with power supply plugged in. Would cut out as soon as it's disconnected.

    Comment


    • #3
      Post U7100 voltage, pins 2, 3, 9, 12, 13, 15, 26; only charger connected and also charger + battery.
      Check resistance between pins 17/18 and 27/28 (ohm mode).

      Also post PPBUS_G3H and 3V42 voltage on battery only.

      Comment


      • #4
        Charger only:

        pin 2 = 20v
        pin 3 = 5.3v
        pin 9 = 0.03
        pin 12 = 3.4
        pin 13 = 3.3
        pin 15 = 0.06
        pin 26 = 19.26v

        Same result with battery and charger connected

        Pin 17/18 3.3 ohms
        pins 27/28 20 ohms (seems high?)

        3v42 is 3.4v on battery
        PPBUS_G3H 7.3v on battery

        Comment


        • #5
          Are you using original Apple Magsafe 2 charger?
          Input voltage is too high even for 85W charger.
          Try a known good one, 60W if possible.

          Comment


          • #6
            Whoops, i was using DCPS. i have a habbit of using this. I'll remeasure it now with the original charger

            Comment


            • #7
              Ot lower bench power supply to 16-18V...

              Comment


              • #8
                ok retesting with orignal chargere

                pin2 = 16.5
                pin 3 = 4.4
                pin 9 = 0.03
                pin 12 = 3.4
                pin 13 = 3.3
                pin 15 = 0.06
                pin 26 = 16.29

                Comment


                • #9
                  same results with battery + charger

                  Comment


                  • #10
                    Start checking AVREF_SMC.
                    Also check all sensors output form page 42.

                    Comment


                    • #11
                      AVREF_SMC is good at 3.3

                      Nothing at PBUS_S0_VSENSE because there's no SMC_sensor_PWR_EN

                      DCIN_S5_VSENSE is 2.8V

                      SMC_CPU_VSENSE 0V

                      SMC_P1V05S0_VSENSE 0V (I'm guessing all S0 are down for obvious reasons)

                      SMC_CPUDDR_ISENSE 0V

                      SMC_P3V3S5_ISENSE 0V




                      How would it be possible to check sensors that rely on S0 rails if the machine isn't turning on hmmmm

                      Comment


                      • #12
                        I'm probably missing something really simple aren't I

                        Comment


                        • #13
                          SMC_DCIN_VSENSE is now OK.
                          Check SMC_DCIN_ISENSE and SMC_BMON_ISENSE.
                          No pulse at all at L7520 when SMC_ONOFF_L is triggered?

                          Comment


                          • #14
                            SMC_DCIN_ISENSE is 0.03v
                            SMC_BMON_ISENSE 0.06v

                            No pulse with L7520 when SMC_ONOFF_L is triggered

                            Comment


                            • #15
                              I no pulse a good sign or bad sign?

                              Comment

                              thread bottom ad

                              Collapse
                              Working...
                              X