thread top ad

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

820-00165 green/orange light, no fan spin. SMC bypass works!

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    It should pulse at least, when SMC_ONOFF_L is triggered.
    Check first if PM_PWRBTN_L reacts.

    "retesting with orignal chargere"
    Original Magsafe 2???
    You can use bench power supply, with Magsafe 2 cable only.
    Never test with Magsafe 1-->2 adapter.

    Comment


    • #17
      How do you know these things yes I'm using an adapter pahahah

      changing now and trying it again. I'll check for PM_PWRBTN_L

      Comment


      • #18
        WAIT what the heck

        it's working now

        Comment


        • #19
          HOW? I'm now getting 5V at L7520

          Comment


          • #20
            Do you know what happened? do you think this is permanent? or maybe is it just coming on temporary?

            Comment


            • #21
              It works with original Magsafe 2 now?
              Still not working with adapter?
              That's no problem...

              Comment


              • #22
                Just tested with magsafe 1 + adaptor, nothing, dead!
                Magsafe 2 no issues! WHAT!!

                However it cannot detect the battery unfortunately still hmmmm

                Comment


                • #23
                  So with the battery, when the machine is on and I unplug the magsafe, the computer will go off like it's going into sleep or hibernation. Fans will keep spinning. I'm assuming that's because it cannot detect the charge in the battery. The battery symbol from the status bar is also completely gone, if I try and enable it, it'll disable itself immediately

                  Comment


                  • #24
                    DO NOT use anything but 85 watt OEM Magsafe 2 chargers on 2015 machines anything else causes issues. What voltage do you currently have on PPBUS_G3H without the battery?

                    Comment


                    • #25
                      So no battery detected on System Report too?
                      Did you try known good battery?
                      Even old one (no hold charge), just for test.

                      Post exact voltage for PPBUS_G3H with charger and battery, both connected.
                      Check resistance to ground at SCL/SDA lines of battery bus (diode mode); also check voltage there.

                      Comment


                      • #26
                        here's system report.
                        PPbus is 7.3 battery only
                        8.2 battery + charger
                        8.2 charger only
                        Sometimes it stays on for a few more seconds when i pull DC

                        Comment


                        • #27
                          SCL = 2.6v
                          SDA = 3.4v

                          diode mode both are 1.5 (red probe ground, black probe pin)

                          Comment


                          • #28
                            also, checked a few batteries, known working, all the same

                            Comment


                            • #29
                              8.2 volts means the SMC isn't running, and your SCL line is low which is no good. Resistance to ground on the SCL data line? Next thing would be try new ISL then next is SMC on that line if no short.

                              Comment


                              • #30
                                "diode mode both are 1.5 (red probe ground, black probe pin)"
                                This is really strange.
                                Are you sure to check in diode mode, with red probe at ground???
                                You should get aprox 0.500...
                                SCL line is blocked; could fail SMC, or U7100.

                                Comment

                                thread bottom ad

                                Collapse
                                Working...
                                X