thread top ad

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

820-00165 green/orange light, no fan spin. SMC bypass works!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 2informaticos
    replied
    Always pick SMC from donor board, same model...
    The firmware is critical.

    Leave a comment:


  • JohnB8812
    replied
    Order 00165 donor boards pull it reball it and put it on your board

    Leave a comment:


  • kevinklinkmuller
    replied
    it's the SMC... crap!! just tested donor ISL with exact same issues!


    what's the best way to get hold of SMC's? just donor boards?

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    ISL6259 doesn't require firmware; you can use new even...

    Leave a comment:


  • kevinklinkmuller
    replied
    please say yes because I don't have macbook air donor boards hahhaa

    Leave a comment:


  • kevinklinkmuller
    replied
    can I use ISL from 820-00138 board?

    Leave a comment:


  • kevinklinkmuller
    replied
    Both lines identical at 0.513

    resisters both perfect. will Try Isl

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    Do you get identical value on both lines?
    Less than 1% difference allowed...

    Check if both R5380/81 are good.
    Then change ISL; but I expect SMC issue...

    Leave a comment:


  • kevinklinkmuller
    replied
    Wait my bad, you're right. I had the probes the wrong way hahahaha

    So yes 0.500 on each pin

    Is it time to replace ISL?

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    "diode mode both are 1.5 (red probe ground, black probe pin)"
    This is really strange.
    Are you sure to check in diode mode, with red probe at ground???
    You should get aprox 0.500...
    SCL line is blocked; could fail SMC, or U7100.

    Leave a comment:


  • JohnB8812
    replied
    8.2 volts means the SMC isn't running, and your SCL line is low which is no good. Resistance to ground on the SCL data line? Next thing would be try new ISL then next is SMC on that line if no short.

    Leave a comment:


  • kevinklinkmuller
    replied
    also, checked a few batteries, known working, all the same

    Leave a comment:


  • kevinklinkmuller
    replied
    SCL = 2.6v
    SDA = 3.4v

    diode mode both are 1.5 (red probe ground, black probe pin)

    Leave a comment:


  • kevinklinkmuller
    replied
    here's system report.
    PPbus is 7.3 battery only
    8.2 battery + charger
    8.2 charger only
    Sometimes it stays on for a few more seconds when i pull DC

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    So no battery detected on System Report too?
    Did you try known good battery?
    Even old one (no hold charge), just for test.

    Post exact voltage for PPBUS_G3H with charger and battery, both connected.
    Check resistance to ground at SCL/SDA lines of battery bus (diode mode); also check voltage there.

    Leave a comment:

thread bottom ad

Collapse
Working...
X