thread top ad

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

820-3332-A doesn't work properly with external display

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 2informaticos
    replied
    Run heaven on it at least few hours...

    Leave a comment:


  • djdblaster
    replied
    I ended up reflowing only MUX. Computer works normal so far... I guess marked as solved?

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    Tried to reflow/resolder U8900?

    Leave a comment:


  • djdblaster
    replied
    SMC_LID 3.4V
    J9000 no voltage on pins 28-30, with or without screen.

    Leave a comment:


  • JohnB8812
    replied
    This sounds like U8900 tbh...resolder it.

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    Understood now.
    For the repair, continue with internal LCD only.
    Check SMC_LID and voltage for pins 28-30 of J9000.
    In the first few seconds, you must get 5V there; even without LCD connected.
    If LCD is connected, LCD_HPD should go high.
    Once LCD is recognized by PCH, all these should stay high and also image/backlight must come on.

    Leave a comment:


  • djdblaster
    replied
    No. In order to get image on internal display, external has to be connected and lid closed/open a few times. Then it works normal.

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    Do you always get normal image on internal LCD?
    The problem appears only when external monitor is connected?

    Leave a comment:


  • djdblaster
    replied
    Any ideas maybe? Board is super clean.

    Leave a comment:


  • djdblaster
    replied
    I tried with El Capitan. Nothing on screen.

    Laptop starts with black screen, nothing can be seen using flashlight.

    For backlight LCD_BKLT_EN is missing. Goes straight to U9100 (eDP MUX sheet). So something with MUX then since I see HDMI and DP involved on this sheet?

    Leave a comment:


  • djdblaster
    replied
    Sure. I'll go ahead and try.

    How about the quesiton mark folder? Should it always be there independent of OSX?

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    Some backlight issues have been reported for High Sierra...
    You don't lose anything by trying.

    Leave a comment:


  • djdblaster
    replied
    SMC_LID 3.42V with display only connected, outside the housing.

    SMC and PRAM no luck.

    Do I still have to try El Capitan? I don't see how that would be connected to no image and no backlight. I would be happy with a question mark folder screen.

    Leave a comment:


  • djdblaster
    replied
    Not yet, but I do have one drive with it which could be put into external housing.

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    You can try PRAM and SMC reset too.
    Don't you have a preinstalled USB pen with El Capitan?

    Leave a comment:

thread bottom ad

Collapse
Working...
X