thread top ad

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

[SOLVED] 820-2879-B power on but just beep every 5 seg, no chime, video, green light

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [SOLVED] 820-2879-B power on but just beep every 5 seg, no chime, video, green light

    Hi I got this one today water damage (cofe juice)who know, no green light, check I have short to ground in F7040 fuse out, apply 12v to short side, u7000 got hot remplace, short gone green light up, ppbus_g3h up, fan spin nice and clean and finger lol the shit turn on but video no crime no nothing just beep every 5 seg like memory error I check u7300 is no hot able to read 0.75 and 1.5v for memory check cpu vcore 1.15v mpc vcore 0.89 and I m freezzz lol any idea thank you

  • #2
    Measure resistance to ground on L6995 and diode mode red probe to ground and black probe on each pin from Y2815..... Report values....

    Comment


    • totosql
      totosql commented
      Editing a comment
      red probe to ground .320 black probe to ground .770 both side l9695

      pin1 .847
      pin2 open
      pin3 .783
      pin4 open
      y2815 red probe to ground
      Last edited by totosql; 09-26-2016, 11:32 PM.

  • #3
    Where is resistance to ground??

    Originally posted by aprendiz View Post

    1.- Measure resistance to ground on L6995
    2.- Diode mode, red probe to ground and black probe on each pin from Y2815.....

    Report values....
    Does it beep without memory???

    Comment


    • totosql
      totosql commented
      Editing a comment
      1 = 111.5 k

      2=
      pin 1 .850
      pin 2 nc
      pin 3 .786
      pin 4 nc

      memory beep with and without

  • #4
    ok, how many beeps
    Last edited by aprendiz; 09-27-2016, 09:01 AM.

    Comment


    • totosql
      totosql commented
      Editing a comment
      one beep every 5 seg until shut down or manual turn off, I changed the c6990 because look funny after that turn on the screen one time no crime after that same beep again

      I check the u6990 and got

      pin1 1.26v
      pin2 3.40v
      pin3 7.06
      pin4 3.42
      pin5 gnd
      pin6 18.73
      pin7 nc
      pin8 18.73
      Last edited by totosql; 09-27-2016, 02:34 PM.

  • #5
    Ok well I was able to fix tha problem the beep ram was the MEM_RESET_L 1k res was open. no more beep they pick up the memory. and now I have white screen no chime any help whit this

    I will start to check the cpu vcore rail to see if a got something

    Comment


    • #6
      If you have a white screen, CPU Vcore is present........... USB mouse or memory stick light up?????

      Comment


      • #7
        I try mouse USB and yes I have light, but no crime no logo

        Comment


        • #8
          PRAM reset? Is a bootable HDD connected?

          Comment


          • totosql
            totosql commented
            Editing a comment
            I did other step I was checking the cpu vcore and I check some res around look ok next to it was u6100 I start check some res around and walla r6153 10k res was open I changed boom I have logo Cooll

          • totosql
            totosql commented
            Editing a comment
            turn on login the os this one has the capitan and is fell some lag I wanna do hardware test can you help me whit that thank you this thing work's but no crime : )
            Last edited by totosql; 09-30-2016, 06:32 PM.

        • #9
          Did you do the PRAM reset?

          Comment


          • totosql
            totosql commented
            Editing a comment
            I did pram reset ? and star work ok no lag everything work fine now thank you bro...

        thread bottom ad

        Collapse
        Working...
        X