Search results

  1. nik1981

    [SOLVED]820-00165 no fan spin but has magsafe

    And off it comes :) Thanks for the help so far :)
  2. nik1981

    [SOLVED]820-00165 no fan spin but has magsafe

    124.7k from C1204 to ground
  3. nik1981

    [SOLVED]820-00165 no fan spin but has magsafe

    for PM_DSW_PWRGD I get 0v on R1451 pin 1. for PP3v3_SUS I get 0v on C1204 and U6100. R1300 pin1 = 3.33v - pin2 = 3.33v R1301 pin1 = 3.33v - pin2 = 2.99v R1302 pin1 = 3.33v - pin2 = 3.21v R1303 pin1 = 3.33v - pin2 = 3.32v
  4. nik1981

    [SOLVED]820-00165 no fan spin but has magsafe

    This is a 2017 Mac, purchased 6 weeks ago. Wine spilt on the table and some splashed in the rear vent apparently.
  5. nik1981

    [SOLVED]820-00165 no fan spin but has magsafe

    Jtag is off.. although it was mint
  6. nik1981

    [SOLVED]820-00165 no fan spin but has magsafe

    No Title Yeah, PPVRTC_G3H is 3.33v at C1910. Excuse the photo, I had to take a picture of the screen with my phone..lol
  7. nik1981

    [SOLVED]820-00165 no fan spin but has magsafe

    Hi all, I have another 820-00165 with no fan spin after liquid damage. Traces of liquid near SMC, U7701 and U3210. Ultrasonic cleaned, jump wire from C3286 pin 1 to pin 18 of U3210 as the test point between them had nearly vanished. U7701 removed and replaced as it looked bad and I couldn't...
  8. nik1981

    Customer got screwed? 820-3787 in Mid 2014?

    It pisses me off that there are so many shitty companies out there, happy to steal peoples parts and shit like that. It baffles me how they stay in business for more than a few months.
  9. nik1981

    [SOLVED]820-00165 No magsafe, missing 5v & 3.3v

    Well it looks like I was a little lucky with this one. After removing and reballing the SMC, it now shows the magsafe and even fired up! All rails are there and seems to be fine. On to the next. Please mark this as solved as I'm assuming I can't do it.
  10. nik1981

    [SOLVED]820-00165 No magsafe, missing 5v & 3.3v

    I’ll check tomorrow. Removed the SMC to check for crap under it, but it looked fine. I’ll put it back on tomorrow and check SMC_RESET_L There was a bit of corrosion near the SMC, one test point was fkd so had to jump it but nothing major. (This was all prior to posting) Not reflowed the SMC up...
  11. nik1981

    [SOLVED]820-00165 No magsafe, missing 5v & 3.3v

    Really? I didn't think the 8.2v vs the schematic 8.6v was too bad. I'll take a look.
  12. nik1981

    [SOLVED]820-00165 No magsafe, missing 5v & 3.3v

    Hi, I have another 00165 board that has had liquid damage. Cleaned and had magsafe light for a while but wouldn't spin the fan. I left it for a few days while I repaired others, but when I came back to it, its back to no magsafe again. PPBUS_G3H = 8.2v PP3v42_G3H = 3.4v PPBUS_S5_HS_COMP_ISNS...
  13. nik1981

    [SOLVED]820-00165 no fan spin but responds to SMC reset

    Thanks for that. I went back and U1900, U6100 & U1950 connections didn't look great. Removed that and replaced the solder on all of them. J6100 looks perfect. Also fixed a broken GND TP behind U6100 (probably didn't need to) Anyway, it all fired up and works perfectly now. Thank you for your help
  14. nik1981

    [SOLVED]820-00165 no fan spin but responds to SMC reset

    MacBook Air A1466 820-00165 liquid spill through the rear vent. Was powering up but no keyboard. Fuzz around SMC and trackpad connector ribbon but nothing major. Ultrasonic cleaned and replaced the ribbon. Now I get a Magsafe light and no fan spin, chime or display. It does respond to SMC reset...
  15. nik1981

    820-3476 CPU really hot when battery plugged in

    I ran ASD again but this time it passed :confused: Its still getting really hot though and I have to blow extra air across the CPU and heatsink to get it to stay on. If I leave it to get really hot, it artefacts on the screen and crashes. But the fan still doesn't kick up. U6100 wasn't ever...
  16. nik1981

    820-3476 CPU really hot when battery plugged in

    It's as if the CPU is being maxed out by something as it won't load anything when the battery is connected while its getting hot.
  17. nik1981

    820-3476 CPU really hot when battery plugged in

    Thanks for the replies.. The heatsink is certainly conducting the heat and the fan isn't ramping up at all. It will ramp up during a fan test though. If I start it with the battery unplugged, its fine and then if I plug it in while its on, the heat on the CPU shoots up within 5-7 seconds.
  18. nik1981

    820-3476 CPU really hot when battery plugged in

    This 3476 has had liquid damage and a couple of resistors replaced to get the I/O board USB to stop turning itself off. (Which is sorted) I'm also getting issues when the battery is connected. The CPU gets crazy hot even during ASD. Never gets a chance to load the OS. I ran an air line over...
Top