Search results

  1. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    Figured that my test display was having the issue....and not showing the higher frequency.....so I've partially resolved this by using the generic jed file.....
  2. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    The board is a 820-2915B.... the working file seems to be the issue with the video at boot... I found a generic 820-2915/2914 jed file (https://github.com/ayilm1/gMUXBypass).....and tried it....had only success in stopping the flickering......on the boot....after the apple logo the screen goes...
  3. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    yes..mostly in the top half of the screen
  4. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    Board back to original state. Removed R2415. Reprogrammed again the 'come_back' jed file then the 'working' file. Put back the R2415 after programming. Still have the same weird behaviour......flashing portion of screen during apple logo then goes dark.
  5. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    Are you tell me to put back R9704 and disconnect the BKL_EN & BKL_PWM now? The Lattice programmer indicated that the programming worked, are you saying that I should redo this with L2406 removed?
  6. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    Was able to flash with the original JED file.....screen went black on boot. Flashed the working JED file....now the screen flashes the top of the screen on Apple logo bootup and then goes dark at the end (No image, looks like backlight is lite up....but no login screen is shown. Performed...
  7. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    I have the Lattice HW-USBN-2A programmer and I have downloaded the Diamond programmer. So I'll connect the programmer to the pads, and program the original file then try the new file.
  8. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    So I've downloaded the Lattice programmer. Is the process to read a GMUX from a board not converted....then flash this GMUX to the board I want to fix...then try to flash with DosDude code?
  9. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    I don't have the original dump of the GMUX as I used the demux utility provided by Dosdude... Do you have a dump of the GMux and what is the process I should use to correct this?
  10. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    Any idea why the screen is turning off during Login? Also if I download the Diamond programmer software how do I confirm the GMUX was flashed properly?
  11. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    Removed R9704 and tied together BKL_EN & BKL_PWM Also Removed R8904 and R8911as well.. Apple Logo shows up full brightness on boot but display seem to turns off on Login screen. Not sure if GMUX flashed properly but demux utility won't allow me to use the license that it showed consumed initially
  12. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    Noticed that the LCD connect came disconnected....took reading again Q9706 - Pin 2 & 5 - 3.3v, Pin 3,4,6 - .3mV Q9707 - Pin 4 - 12.58v, Pin 3 - 4.1v, Pin 1,2,5,6 - 12.58v BKL_EN - 3.11V BKL_PWN - 1.3 mV
  13. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    With the MLB out of the case, nothing but power plugged in... Q9706 - Pin 4 - 12.58v, Pin 3 - 12.18v, Pin 1,2,5,6 - .59v Q9707 - Pin 3 - 11.99v, Pin 2 - 3.3v, Pin 4 - 1mv, Pin 5 - 2.9mV r9788 - 300K r9789 - 148k F9700 - Ok C9782 - 439 Diode Mode
  14. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    No not solved, I only indicated that the LCD was connected and it works....initial issue has not been resolved. I'm going to have to go back to the start on this and check the path, not sure what is happening with BKL_EN and BKL_PWM.
  15. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    I just switched R9666 to the correct resistor, noticed it was incorrect. Not sure why BKL_EN was 3V before, might have been my error. Yes, LCD was connected and LCD works.
  16. R

    820-2915 gMux Firmware updated but no blacklight now

    Ok with NO bridges... BKL_EN - 140 mV BKL_PWM - 1 mV R9703 - 33 ohm C9704 - 458 diode mode reading R9731 - 176k R9715 - 97k R9666 - 4.7k
  17. R

    820-00165 Slow Boot & MacOS

    Put back the board after doing some minor cleaning....and MLB is working at normal speed now. I downloaded HWMonitor and have a 60W charger to use, currently running Unigine test.....going to do an ultrasonic clean afterwards and re-test
  18. R

    820-00165 Slow Boot & MacOS

    U5600 Voltages are as follows - PP3V3_S0 - 3.31v - CHGR_CSO_R_N - 8.57v - CHGR_CSO_R_P - 8.57v - BMON_IOUT - 1.8mV I have been using a 85W Magsafe 2 charger, should I use a lower wattage?
  19. R

    820-00165 Slow Boot & MacOS

    Resistence between pins 17/18 on the board is measuring 3.1 ohms Voltage at pin 15 (CHGR_BMON) is showing only 64 mV [Note: Battery is disconnected]
  20. R

    820-00165 Slow Boot & MacOS

    Ok, must have had an issue with the EasyFlash A4160 connector that was defective. I was able to re-program the BIOS with the posted BIOS and it's still slow. Attached are two screen shots
Top