Search results

  1. Y

    820-3437 not connecting device.

    the device will show and disconnected, show and disconnected, in the finder. the charging indicator on the device stay charging. both port behave the same, so im sure this is not a usb port solder joint connection problem
  2. Y

    820-3437 not connecting device.

    this machine come in dead. theres something to do with all sys pwrgd not showing, so I remove q8150. now machine turn on. a few weeks later customer say macbook cannot connect to device. i use my known good cable to my device, its charging but itunes doesnt detect device. I have discard all part...
  3. Y

    820-00165-A ppbus_g3h low.

    diode mode with fuse connected : 0.110 resistance 17/18 27/28 3.5 and 20 ohm, normal. the closest value i found is at : L7130 : 0.115 L7630 : 0.120 the rest diode mode is around 0.300 - 0.400, looks good. L7310 and L7320 is 0.05, i think its normal. cant start in smc bypass.
  4. Y

    820-00165-A ppbus_g3h low.

    hi, this came in with ppbus 8.2v i changed smc straight away, ppbus go 8.6v, machine turn on. a few days later,customer came, the machine is dead again. I see ppbus_g3h is 4v,sometimes 0.5v. I remove fuse, and I have 8.6v at pin 1. so it must be system side ? do i check for short one by one? I...
  5. Y

    820-3437 no pm_slp_s4_l

    I use 3k ohm resistor on pch intvrmen, only 0.7v. don hesitate to make me throw this trash lol.
  6. Y

    820-3437 no pm_slp_s4_l

    i put 330k instead of 1m, voltage increased from 1.1v to 1.3v i put 20k intead of 330k, voltage increased from 0.4v to 0.6v i tried jumpering, just for testing, if i jump pch_intruder_l, it can maintain 3.3v if i jump pch_intvrmen,it will pull the entire ppvrtc_g3h to 1.2v.
  7. Y

    820-3437 no pm_slp_s4_l

    still low after heating pch. to the body bag it goes.
  8. Y

    820-3437 no pm_slp_s4_l

    hi, this board came in, pretty clean. ppbus_G3h 8.6v pp5v_s5 stable 5v pp3v3_s5 3.3v but cycling. I notice ppvrtc_g3h diode mode is 0.030 or so (70 ohm), I found one caps which is leaking. now diode mode is 0.104 ( about 200 ohm resistance to ground ). ppvrtc voltage is 3.2v I compare to 3435...
  9. Y

    820-00164-A no backlight after waking up from sleep.

    smc_lid is 3.4v stable. after sleeping for a while, board would not have backlight when i open the lid. part problem has been ruled out as I put the board on my known good housing. smc has been reballed. u9701 is replaced, with a5 jumper to pin 2 of d9701 lvds has been replaced too. any pointer ?
  10. Y

    820-3115 fan cycling every 2 second.

    solved, bad ram actually.
  11. Y

    820-3115 fan cycling every 2 second.

    board came in with symptoms : plug magsafe, fan spin for 1 second, stop. then spin for 2-3s, and loop like that no corrosion found. r7402/03 measured good. when fan is spinning, all_sys_pwrgd and vcore is present. removing ram will cause vcore to be stable, and fan doesnt cycle at all ( board...
  12. Y

    820-3115 not turning on

    THANKSSS A LOTTT!! Pin 9 of u7200 to r7220 is actually broken, the broken trace is camouflaged so well. you told me to check, so i have to do it with resistance mode to all trace. when i see resistance so huge, turn out there's small crater. i will be more careful next time, thanks a lot!!
  13. Y

    820-3115 not turning on

    10k resistor placed, but still 0v pp3v3_s5
  14. Y

    820-3115 not turning on

    i try 8.2k, pp3v3_s5 is 3.0v. still not enough i think, if i use 15k, the voltage is gone ( 0v)
  15. Y

    820-3115 not turning on

    i see.. replaced r7269 and r7270 to original value. and back to square one. pp3v3_s5 is 2.9-3.0v any advice for r7270 value ? is 100k too much ?
  16. Y

    820-3115 not turning on

    hi, can we start over ? i dont have pp3v3_s5 now, I have put everything back. I have smc_pm_g2_en, but s5_pwrgd is 0v. p5v3v3_reg_en is present, but pp3v3_s5_reg isnt present. is it because of missing s5 pwrgd ? I have tried replacing u7941.
  17. Y

    820-2936 no green light

    wow, ok. i actually ignore u5010 which have a oxidized feet because i thought smc_Bc_acok doesnt have anything to do with u5010, and I have pp3v42 anyway. i replaced u5010, remove jumper and put proper r5087, and now green light and turning on. thanks a lot man! this should be the 'proper' way...
  18. Y

    820-3115 not turning on

    hmm. i tried to play with rc rd, at first, I wire r7270, but I got 2v. i thought, ok, lowering resistance give me lower value, lets replace with higher rating resistor. so I gave 15k ohm resistor to r7270. but voltage is like 200mv. Im confused. for r7269, from board view its connected to...
  19. Y

    820-2936 no green light

    i force it with 100k, but voltage is still pulled to 0.7v I tried wire it directly, now I got green light and machine is turning on any side effect ?
  20. Y

    820-3115 not turning on

    the whole board is cool. u7200justtt a bittt of warm. r7269 and r7270 is 5k ohm each. all around u7200 and u7200 itself has been resoldered and rock solid. all around u2600 is perfect too.
Top