820-00165 Fan spinning high

rzeszu

New member
Hello
I have this board after water damage.
After my repair board works but with one problem.
Fan runs at high speed.
Could anybody have any suggest?
Trackpad changed
I/O Board Changed
WiFi Card changed
SMC Changed from Working Board
All corroded elements are tested, (all which i saw)

Kindly Regards Mariusz
 

dukefawks

Administrator
Run EFI version of ASD to check for sensor errors. Also I do not see trackpad cable in your list of replaced parts..
 

rzeszu

New member
I dont have asd for this model (early 2015)
When I use Diagnostic its show me SMC/Power Problem
Trackpad flex changed
 

dukefawks

Administrator
That is pretty classic for the trackpad sensor. Where was the liquid damage and what was done to the board? Was the SMC from the exact same board?
 

rzeszu

New member
I tested it in working top case.
Board has not turning on with battery and that was R7150 problem.
Was water damaged SMC area - some pads and resistors repaired/changed.
SMC i took from new board, number same but different processor.
 

dukefawks

Administrator
Pin 16 and 17 on the trackpad connector carry the data for the sensor. Inspect the connector for corrosion and measure the data lines on diode mode.
 

rzeszu

New member
RPM is ok ~6000rpm
I worry about Wifi - shows ~40C but isn't more hot that rest of board.
I changed it but without good results.
Now i stuck with this repair.
I have next similar repair but with older mac(mid 2014). Maybe I'm doing something wrong. Maybe this is cleaning problem.
Please look ASD log



[12/31/15 16:08:49] Temperature (THSP) -- Thunderbolt Proximity (test #1) - Sensor Reads Within Operating Range

- Check to ensure that sensor reads within operating range.

[16:08:50] ERROR -- 1 [Unable to read sensor] -- TEST FAILED

[12/31/15 16:08:50] Temperature (TM0P) -- MLB Top Side (test #1) - Sensor Reads Within Operating Range

- Check to ensure that sensor reads within operating range.

[16:08:50] Test Passed

[12/31/15 16:08:51] Temperature (TS2P) -- S2 Camera Proximity (test #1) - Sensor Reads Within Operating Range

- Check to ensure that sensor reads within operating range.

[16:08:51] ERROR -- 1 [Unable to read sensor] -- TEST FAILED

[12/31/15 16:08:51] Temperature (TW0P) -- AirPort Proximity (test #1) - Sensor Reads Within Operating Range

- Check to ensure that sensor reads within operating range.

[16:08:51] ERROR -- 1 [Unable to read sensor] -- TEST FAILED

[12/31/15 16:08:51] Temperature (Ta0P) -- Input Air Flow (test #1) - Sensor Reads Within Operating Range

- Check to ensure that sensor reads within operating range.

[16:08:52] Test Passed

[12/31/15 16:08:52] Temperature (Th1H) -- Fin Stack (test #1) - Sensor Reads Within Operating Range

- Check to ensure that sensor reads within operating range.

[16:08:52] Test Passed

[12/31/15 16:08:53] Temperature (Tm0P) -- Memory Proximity (test #1) - Sensor Reads Within Operating Range

- Check to ensure that sensor reads within operating range.

[16:08:53] ERROR -- 1 [Unable to read sensor] -- TEST FAILED

[12/31/15 16:08:53] Temperature (Ts0P) -- Trackpad Skin (test #1) - Sensor Reads Within Operating Range

- Check to ensure that sensor reads within operating range.

[16:08:54] ERROR -- 1 [Unable to read sensor] -- TEST FAILED

[12/31/15 16:08:54] Voltage (VC1C) -- 1.05 S0 (test #1) - Sensor Reads Within Operating Range

- Check to ensure that sensor reads within operating range.
 

dukefawks

Administrator
With that board there is an issue on SMBUS_SMC_3, all sensors that are failing are connected to that data bus. I bet corrosion in the trackpad connector or crap under SMC.
 
Top