thread top ad

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

820-00165 Fan spinning high

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 820-00165 Fan spinning high

    Hello
    I have this board after water damage.
    After my repair board works but with one problem.
    Fan runs at high speed.
    Could anybody have any suggest?
    Trackpad changed
    I/O Board Changed
    WiFi Card changed
    SMC Changed from Working Board
    All corroded elements are tested, (all which i saw)

    Kindly Regards Mariusz

  • #2
    Run EFI version of ASD to check for sensor errors. Also I do not see trackpad cable in your list of replaced parts..

    Comment


    • #3
      I dont have asd for this model (early 2015)
      When I use Diagnostic its show me SMC/Power Problem
      Trackpad flex changed

      Comment


      • #4
        What is the exact error code?

        Comment


        • #5
          This is diagnostic without ssd
          Reference Code: PFM006
          AND PPN001
          Attached Files

          Comment


          • #6
            That is pretty classic for the trackpad sensor. Where was the liquid damage and what was done to the board? Was the SMC from the exact same board?

            Comment


            • #7
              I tested it in working top case.
              Board has not turning on with battery and that was R7150 problem.
              Was water damaged SMC area - some pads and resistors repaired/changed.
              SMC i took from new board, number same but different processor.

              Comment


              • #8
                Pin 16 and 17 on the trackpad connector carry the data for the sensor. Inspect the connector for corrosion and measure the data lines on diode mode.

                Comment


                • #9
                  Pin 17 0,910 0,640
                  pin 16 0,910 0,640

                  Comment


                  • #10
                    Was the SMC replaced because of this issue or something else?

                    Comment


                    • #11
                      I changed SMC because of this problem.

                      Comment


                      • #12
                        Install iStat or some other temperature utility and see if any sensor read weird or are missing.

                        Comment


                        • #13
                          All temp. are fine ~24-35ËšC

                          Comment


                          • #14
                            Is the machine also lagging or is it running fine?

                            Comment


                            • #15
                              No, its working fine. Only fan is spinning

                              Comment

                              thread bottom ad

                              Collapse
                              Working...
                              X