thread top ad

Collapse

Announcement

Collapse

READ BEFORE REGISTERING SO YOUR ACCOUNT WORKS

In order for your account to be activated INSTANTLY, your PayPal email MUST MATCH THE EMAIL YOU USE TO REGISTER YOUR ACCOUNT ON THIS FORUM!! If your PAYPAL email address differs from your FORUM email address, your account will have to be activated MANUALLY when a customer service agent gets around to it.

I realize this sucks, and I do apologize.
See more
See less

820-3115 only starting without screen attached

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    yes but no change unfortunately

    Comment


    • #17
      Known good working BIOS, with clean ME for sure?

      Comment


      • #18
        I hope so. If you have one that is 100% sure working and it you would provide that i can try that aswell but as i get the exact same issue i guess thats not a bios thing.

        Comment


        • #19
          Link already uploaded on the forum...
          https://boards.rossmanngroup.com/for...t-efi-firmware
          If still the same, then 100% no BIOS issue.

          Comment


          • #20
            I tested the file from the other post you linked me to but still the exact same issue.

            Comment


            • #21
              Recharge original BIOS, as is not BIOS issue.

              So machine doesn't even start if external monitor is connected?
              Do you also need to unplug LCD to start?

              Comment


              • #22
                Ok i flash original Bios back. Yes, it only starts with both monitors disconnected. If there is any monitor plugged in (internal or external) fan just twitch one time. After the fan twitched i can hear a quiet "brumming" sound from the fan and can feel it vibrating until i unplug battery... Pressing power again results in no reaction (no 2nd fan twitch)

                Comment


                • #23
                  Machine stays on for long time if no monitors connected?
                  Test it only with USB mouse and OSX pendrive, to assure stable activity

                  Comment


                  • #24
                    Yes it stays on with everything except monitor connected (+USB mouse and pen drive). It starts, chimes and even talks to me after few seconds if i plug my Mavericks USB drive in (it has the voice over thing enabled...)

                    Comment


                    • #25
                      Is there something else i could try?

                      Comment


                      • #26
                        This should be something related with AXG block from CPU.
                        Try to reflow CPU.
                        Check first if R7403 is correct.

                        Comment


                        • #27
                          R7430 is correct. I gave CPU a reflow same way i do with 2011 MBP/iMac GPU issues to test if its really a GPU problem but that did not change anything aswell...
                          So i think its time to give up here...
                          Last edited by Fizzl92; 05-06-2019, 11:52 AM.

                          Comment

                          thread bottom ad

                          Collapse
                          Working...
                          X