820-00138 no power no green light

Djsp

Member
Hi, i don't get the precise green light that the Magsafe is not original this is what i have:
L7095 3.43V
L7130 12.25V
L7195 5.50V
L3095 0V
L7720 0V
L7710 0V
L7520 0V
L7630 0V
L7430 0V
L7310 0V
L7320 0V
L7330 0V
 

Djsp

Member
nothing, however, I begin to suspect that it is the adapter unfortunately I do not have the same head for the counter one
 

Djsp

Member
I fixed a connector to power everything, I checked SMC and it seems to work I switched to u7100 and on ACIN I have 4.69v and on SMC_BC_ACOK I have 3v the ACIN value seems high to me, shouldn't it be 3.2V?
 

2informaticos

Administrator
Staff member
There is no boardview available for 00138; can use 00163 instead, with some differences.
Be aware of schematics; X425G is for 00163 and X425 for 00138.
 

Djsp

Member
I downloaded 00163 and realized that there was no capacitor near SMC or C3550 (on 00163 boardview that corresponds to reality) and it was short-circuited. Then while I was checking U7100 I touched C7102 with C7116 and I had to replace U7100, all as before but I have low insulation on PP3V42_BUS is now 3.29V. Do I need to replace SMC? Would 00163 possibly be fine?4D428402-B36A-4091-AAF8-C90B33E74764.jpeg
 

2informaticos

Administrator
Staff member
Dificil to understand why using these names for the first two lines.

"SMC_RESET_L= 0,831v"
That is bad enough; unless you've meant diode mode, not voltage.
REMEMBER, do NOT write the end "V" after diode mode reading.

Something damaged on 3V42_G3H; diode mode reading is too low.
However not so low to use voltage injection.
You can remove SMC aand check the value again.
If still low, something else is the culprit.
 
Top