thread top ad

Collapse

Announcement

Collapse

READ BEFORE REGISTERING SO YOUR ACCOUNT WORKS

In order for your account to be activated INSTANTLY, your PayPal email MUST MATCH THE EMAIL YOU USE TO REGISTER YOUR ACCOUNT ON THIS FORUM!! If your PAYPAL email address differs from your FORUM email address, your account will have to be activated MANUALLY when a customer service agent gets around to it.

I realize this sucks, and I do apologize.
See more
See less

820-3115-b ppbus_g3h 12.3v

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • mdc2018
    replied
    Changed SMC everything appears to be working perfectly now!

    Thanks everyone

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    Do you get the battery voltage at Q7055 pin 5?
    Test the battery voltage on other board, then check back in this one...

    Leave a comment:


  • mdc2018
    replied
    R6950 is good, battery is known good

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    CHGR_BGATE must go low to enable battery charging.
    Pin 5 of Q7055 should maintain the battery voltage.
    Did you try known good battery?
    Check if R6950 is OK.
    Last edited by 2informaticos; 11-09-2018, 06:13 PM.

    Leave a comment:


  • mdc2018
    replied
    How can I effectively test if Q7055 is bad? It gets the 12.3V in but does not go out, pin 4 stuck at 12.3V . Pin 5 has a dropping voltage.. Starts around 4v continually lowers, rate of decrease slows as it gets lower.

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    Is Q7055 bad in your case?

    "lees than 5% difference"
    My fault; should be 1%, like in the previous post...

    Leave a comment:


  • mdc2018
    replied
    I noticed on this thread that a similar issue was solved by changing Q7055:

    https://www.rossmanngroup.com/boards...ixed-via-q7055


    Should I try this before messing around with the SMC?

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    Then change SMC...

    Leave a comment:


  • mdc2018
    replied
    Yes I can confirm less than 5percent difference on both readings. They are equal.

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    .5 is completely irrelevant...
    As I already told you lees than 5% difference.
    Fot example, .485/.500 is too much difference.
    Try to post correct information.

    Leave a comment:


  • mdc2018
    replied
    SCL/SDA lines on diode mode give equal reading ~ .5

    Leave a comment:


  • 2informaticos
    replied
    SCL/SDA lines on diode mode cannot give more than 1% difference, respect to ground.
    If not, remove D6950 and check again.
    BIL connector is supposed to be disconnected, of course.
    Next step, if needed, remove U7000 and test again.
    If still get difference with only SMC on that bus, gues what?
    BTW, try first to reflow it with good flux; could be only crap under SMC...

    Leave a comment:


  • mdc2018
    replied
    Okay I will try this on the SMC, tried a couple new ISL already.

    Before we confirm SMC anything else I can try?
    ​​​​​

    Leave a comment:


  • JohnB8812
    replied
    Either bad ISL or bad SMC. You can start by removing edge bonding on SMC and giving it some flux and heat. 12.3 makes me think it’s possible the SMC isn’t dead yet has crap under it

    Leave a comment:


  • mdc2018
    replied
    3.4V looks good

    Leave a comment:

thread bottom ad

Collapse
Working...
X