thread top ad

Collapse

Announcement

Collapse

READ BEFORE REGISTERING SO YOUR ACCOUNT WORKS

In order for your account to be activated INSTANTLY, your PayPal email MUST MATCH THE EMAIL YOU USE TO REGISTER YOUR ACCOUNT ON THIS FORUM!! If your PAYPAL email address differs from your FORUM email address, your account will have to be activated MANUALLY when a customer service agent gets around to it.

I realize this sucks, and I do apologize.
See more
See less

820-00165 not booting fully, tried practically everything.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 820-00165 not booting fully, tried practically everything.

    I am getting the strangest issues lately..
    This MacBook Air 2017 is not booting; the loading bar takes a long time to fill up, and then it's stuck.
    In verbose mode, it stops and waits for the iGPU apparently: keeps repeating this line every 60seconds:

    busy timeout[0], (60s): 'IGPU'
    busy timeout[1], (60s): 'IGPU'
    etcetera..

    I have tried with everything disconnected but known-good IO board and LCD.
    Even tried only external screen.
    Tried booting up several different known good flash drives with different OS-es: all same thing.

    Tried cleaning ME region (with Medusa2)
    Tried using 3 different 00165 BIOS files found all over the web (with or without cleaning the ME-region after writing it to the board).

    Anyone have any ideas?

    *EDIT: by the way, this board is absolutely clean.

  • #2
    Probably bad CPU would not be surprised at all

    Comment


    • #3
      Could be CPU issue.
      Try to boot Linux, or Windows; let see if anything change.

      Comment


      • #4
        Got a Ubuntu boot disk: boots up fine, everything works

        Comment


        • #5
          Install Intel graphics now and see if still good.
          It may used generic one.

          Comment


          • #6
            ok, so that would basicaly tell me if the intel gpu is defective right?
            what else could it be at this point..? I mean, i dont have a lot of time to start fiddling with ubuntu-drivers and such, and basically this is boiling down to either a bad cpu or integrated gpu right?

            Comment


            • #7
              RAM, or CPU issue...

              Comment


              • #8
                Just to let you know, i installed the intel graphics drivers for ubuntu, and everything works properly. so i am now assuming its a RAM issue? Weird that it works perfectly on Ubuntu..

                Comment


                • #9
                  BIOS files you've tried, 2017 year?
                  One should be already posted on the forum...

                  Comment


                  • #10
                    My Google Fu is not good enough to find it on here so far, lots of dumps, but none clearly stated for 2017.
                    I can try getting a dump from a fixed 2017 MacBook Air from the queue, flash it on this one and clean ME?

                    Comment


                    • #11
                      Yes, try that.
                      In fact, you can try the dump as is; just to see any difference about graphics.
                      And finally clean ME...

                      Comment


                      • #12
                        yeah figured as much..
                        i just did: flashed it on there without cleaning ME: no change in symptoms
                        Cleaned ME afterwards: Same difference..

                        Comment


                        • #13
                          I don't know how Linux manages the graphics.
                          Can you try Windows and run some graphics stress, after driver installed?

                          Comment


                          • #14
                            I might not have time for this.. but what would that eventually tell me? I mean, if it's about to be the iGPU (CPU) than i'm calling it quits

                            Comment


                            • #15
                              Only to confirm the issue...

                              Comment

                              thread bottom ad

                              Collapse
                              Working...
                              X