820-3476 sem energia

iClub

Member
Good morning, this Mac suffered oxidation, the components r5198, R5230, and U5870 had oxidation, replace them, but without results.


Voltage:
PPBUS_G3H =12.63V
PP3V4_G3H= 3.42V
SMC_REST_L= 3.34V
PM_BATLOW_L= 0V, no pulse
3_S5 / SUS = 0V, no pulse
S5_PWRGD = 0v, no pulse
PM_DSW_PWRGD = 0V
PCH_DSWVRMEN = 3.29V
SMC_ONOFF_L = 3.42V
PM_RSMRST_L = 0.04V, no pulse
PM_PWRBTN_L = 0V, no pulse

PCH_INTRUDER_L =3.04V
PCH_INTVRMEN= 3.27V
All_SYS = 0v, pulseless
RTC_REST_L =3.42V

PM_SLP_SUS_L =0V, no pulse.
PCH_SRTCRST_L =3.42V

Note: I am using 85W charger.
 

2informaticos

Administrator
Staff member
Did you solder correct value for R5198?
Do you get SMC_PM_G2_EN?

Check voltages and signals for U5000 (2 OF 2), at page 37.
 
Last edited:

iClub

Member
SMC_TPAD_RST_L 3.40V
SMC_PME_S4_DARK_L 0.04V
SMC_SENSOR_ALERT_L 0.2V
SMC_DP_HPD_L 0.06V, pulseless

SMC_RX_L 3.43V
SMC_TX_L 3.42V
SMC_LID 3.42V
SMC_BC_ACOK 3.35V
SMC_S5_PWRGD_VIN 3.33V
SMC_DEBUGPRT_TX_L 2.20 oscillating.
SMC_ROMBOOT 0v
SMC_CLK32K 0V
SMC_PM_G2_EN 3.42V
SMC_ADAPTER_EN 0V,no pulse.
SMC_THRMTRIP 0V
SMC_DELAYED_PWRGD 0V,no pulse
SMC_S4_WAKESRC_EN 0V,no pulse
SMC_PECI_L0V, pulseless
SMC_PROCHOT 0V, pulseless

I hope that's it kk
 

2informaticos

Administrator
Staff member
No idea where did you find all these on block (2 OF 2).

Post now basic voltages for U7501; pins 23, 12, 13, 22, 29, 21.
 

iClub

Member
Sorry, I informed the wrong board model in the post, I already corrected it.
23 3.31
12 0v
13 0V
22 3.31V
29 0V
21 4.6V
 

iClub

Member
I exchanged the values of the measurement.
23 PPBUS_S5_HS_OTHER3V3 = 12.63V
12 SMC_PM_G2_EN = 0V
13 P5VP3V3_VREF2 = 0V
22 P5VP3V3_VREG3 = 3.31V
29 PP5V_S5 = 0V
21 S5_PWR_EN = 0V
 

iClub

Member
Can we get now any info about U5000 (2 OF 2)???
Yes.
(2 OF 2)
PP3V3_S5_SMC_VDDA = 32mV
SMC_RESET_L = 3.34V
WIFI_EVENT_L = 1V
SMC_EXTAL = 1.15V
SMC_XTAL = 0V
PP1V2_S5_SMC_VDDC = 1.2V
PP3V3_S5_AVREF_SMC = 3.3V
SMC_TDI = 3.42V
SMC_TDO = 3.42V
SMC_TMS = 3.42V
SMC_TCK = 3.42V
 

2informaticos

Administrator
Staff member
When should we trust you???
You've said to get 32mV and 3.4V in the same power rail.
And didn't bother to say if you've changed something between these readings.

BTW, your english still makes your post dificult to understand.
 

iClub

Member
"You've said to get 32mV and 3.4V on the same power rail."
I apologize for that. I can't explain how this happened.
The correct value PP3V3_S5 SMC 3.4V.
 

2informaticos

Administrator
Staff member
Magsafe light MUST be always green, if no battery connected.
Light should not react when pressing power button.
If reacts in your case, check SMC_TPAD_RST_L; MUST be steady high.
 
Top