MacBook Air a1466 820-00165-A Without Picture, Backlight and Sound

Ares332

Member
MacBook Air a1466 820-00165-A Without Picture, Backlight and Sound
Hello friends, first of all, I hope you have a good day.

I need help with a MacBook Air a1466 820-00165-A that stays at a consumption of 0.444A to 0.464A, the fan spins at maximum speed I don't know much about how to repair macbook I'm new but what I have measured the main lines are present, SMC_RESET_L is present.
I checked the entire board and it has no sulfate water damage etc. only
There seems to be damage to some coils:
L1290
L1275
L1295
L1270

and in the TestPoint
CPU_THRMTRIP_3V3

Also the ssd hard drive gets very hot.

I hope you can help me

This text was translated with google translator, since my English is somewhat bad.
 

Attachments

2informaticos

Administrator
Staff member
I suppose you don't have Medusa programmer, or any other tool to do this onboard.
Then you need to remove the SPI chip (U6100) and flash it using an USB programmer; CH341, TL866, EZP2019, RT809, etc.
 

Ares332

Member
I already reprogrammed the bios, it keeps doing the same thing, now I put another ic from another computer, same part number, I reprogrammed the bios, and it keeps doing the same error, without image, backlight and sound

I reprogrammed it with the ch341 and after programming, I read the information again and it seemed correct.
 

2informaticos

Administrator
Staff member
I asked about activity, not power...
 

Ares332

Member
I'm sorry friend, something very important happened to me, the equipment does not work its ssd hard drive, since it gets very hot, it seems to be short
 

Ares332

Member
I'm sorry friend, I made a mistake in the publication, since I have been looking for information to fix it and I saw that several have the same problem

1656243741575.png
 

2informaticos

Administrator
Staff member
I don't understand what you wanted to say.

Si te viene mejor, usa español y explica bien el problema actual.
No mezcles informacion de otros hilos...
 

Ares332

Member
Lo siento amigo, me puse a investigar para solucionar el problema, siguiendo la guía que me recomendaste medí señales de pchs rtc, estas son las líneas que medí
RTC_RESET_L = 3.3V
PCH_SRTCRST_L = 3.3V
PCH_INTRUDER_L = 2.9V
PCH_INTVRMEN = 3.0

probé haciendo todo lo que dice el post pero sigue con el mismo problema, el ventilador gira a full, te comentaba que el disco duro que traía calentaba demasiado, tanto que quemaba al tacto
 
Top